Senkinek se kellett a New York-i szabadságszobor elárverezett orra

Vágólapra másolva!
Hoppon maradt a New York-i Szabadság-szobor orrát áruba bocsátó amerikai aukciós ház, pénteki árverésén ugyanis egyetlen vevősem licitált a szobor felújításakor készített réz orrhegyre.
Vágólapra másolva!

Senkinek sem kellett a New York-i Szabadság-szobor áruba bocsátott orra azon a pénteki árverésen, ahol New York ikonikus emléktárgyait próbálták elárverezni - írja a New York Times. Lady Liberty rézből készült orrhegyétől az árverés szervezői 150-200 ezer dolláros (mintegy 41 millió forint) bevételt vártak, de végül egyetlen vevő sem volt hajlandó licitálni rá.

Az orr egyike annak a négy réz orrnak, amelyet a Szabadság-szobor felújításának idején, az 1980-as években készítettek a szoborhoz, de végül nem használtak fel - írja a lap. Az orrnál sokkal népszerűbb volt az árverés egy másik nagy értékű emléktárgy, A máltai sólyom című 1941-es filmben használt sólyom szobor. A Guernsey's aukciós ház szóvivője szerint ezt a szobrot 325 ezer dollárért (közel 67 millió forint) vette meg egy társaság, amelynek egyik tagja Leonardo DiCaprio hollywoodi színész.