Pokolgép ölt meg egy lengyel katonát Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Út mentén elrejtett pokolgép robbanása ölt meg egy lengyel katonát Afganisztánban. Lengyelország eddig 21 katonát vesztett, a varsői kormány pedig 2014-ig szeretné kivonni csapatait a közép-ázsiai országból.
Vágólapra másolva!

Életét vesztette egy lengyel katona egy út mentén elrejtett pokolgép felrobbanása következtében hétfőn Afganisztánban - jelentette be a lengyel hadsereg Varsóban kiadott közleményében. A lengyel katonák őrjáraton voltak a keleti országrészben fekvő Gazni tartományban, amikor a robbanás történt. A detonáció megsebesítette az őrjárat parancsnokát. Bár a katonát helikopterrel azonnal a tábori kórházba szállították, a műtőasztalon belehalt súlyos sebesülésébe.

Az újabb áldozattal 21-re emelkedett az Afganisztánban elesett lengyel katonák száma. Lengyelország 2600 fős kontingenst állomásoztat Gazni tartományban. A lengyel kormány a NATO november végi lisszaboni csúcsértekezletén tárgyalni szeretne arról, hogy 2014 előtt kivonja katonáit a szövetség által vezetett afganisztáni nemzetközi biztonsági erőkből (ISAF).