A Jobbik reklámja és a fizetős RTL vitte Magyarország hírét

Vágólapra másolva!
Egymillió dollárt hagyott Maine állam veteránjaira egy özvegy, aki férjével együtt 1956-ban menekült el Magyarországról. Több nyugati lap is beszámolt a Jobbik politikai hirdetésének letiltásáról, a szaksajtó pedig felkapta a fejét arra a hírre, hogy az RTL Klub pénzt kérne a kábelszolgáltatóktól.
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség beszámolója alapján több nyugati lap - a Bloomberg Businessweek hírét itt olvashatja - is beszámolt arról, hogy a Magyar Televízió továbbra sem hajlandó közölni a Jobbik kampányfilmjét, amelyben a radikális párt parazitáknak nevezi a bankokat, a multikat és a "cigánybűnözőket". Bár az Országos Választási Bizottság a szólásszabadságra hivatkozva törvénysértőnek minősítette a tévé eljárását, az MTV a Legfelsőbb Bírósághoz fordul jogorvoslatért (az [origo] cikkét itt olvashatja a Jobbik reklámfilmjéről).

Összesen egymillió dollárt hagyott három, Maine állam veteránjait segítő szervezetre egy magyar asszony, Doby Anna - írja a Portland Press Herald című lap. A 90 éves korában elhunyt Doby Anna és 1998-ban elhunyt férje, a radiológus szakorvos Doby Tibor 1956-ban, a forradalom bukása után menekültek el Magyarországról. Doby Tibor az Egyesült Államokban a tekintélyes Yale Egyetemen tanított, felesége pedig technikusként dolgozott az egyetemi klinikán.

A Broadband TV News című tévés szaklap is beszámolt a magyar RTL Klub tervéről, hogy a jövőben pénzt kérne a kábelszolgáltatókért az eddig ingyenesen biztosított adásért. A lap tudósítója egy tihanyi konferencián beszélt az iparágat ismerő szakemberekkel, akik szerint az RTL havonta nettó 490 forintot kérne a szolgáltatók minden előfizetője után. Kedvezményt kapnának azok a kábelszolgáltatók, amelyek előfizetnek az RTL portfóliójába tartozó tíz tematikus csatornára is. A lap emlékeztet arra, hogy 4 éve a Tv2 is próbálkozott hasonlóval, de nem járt sikerrel.