Az év képviselője lett Brüsszelben az MSZP politikusa

Vágólapra másolva!
"Az év európai parlamenti képviselője" díjat kapott Herczog Edit, az MSZP brüsszeli képviselője. Összesen 13 képviselő kapott díjat, különböző kategóriákban.
Vágólapra másolva!

A magyar szocialista Herczog Editet is kitüntették idén az év európai parlamenti képviselője díjjal, amelyet az EP Parliament Magazine című kiadványa gondoz. Az MSZP EP-képviselője az igazságügyi és polgári szabadságjogi kategória győztese lett "a hamisítás, csalás és határokon átnyúló bűnözés ellen vívott küzdelmének eredményeként". A hamisítás és csalás elleni küzdelem fóruma tavaly alakult meg az EP-ben Herczog Edit társelnökletével.

A versengés nyerteseit többlépcsős kiválasztási procedúra végén a parlamenti képviselők szavazzák meg. Idén összesen 13 kategóriában választották meg az év képviselőjét.

Herczog Edit a kitüntetésről azt mondta, külön örül a kitüntetésnek, mert ezzel tevékenységét egy olyan kategóriában ismerték el, amely nem is tartozik fő európai parlamenti szakterületei közé, inkább "hozzáadott értéknek" tekinthető.