Sírva fakadt beszéd közben az afgán elnök

Vágólapra másolva!
Az afgán oktatás helyzetét értékelte kedden, amikor sírásban tört ki Hamid Karzai afgán elnök. Az elnök azt mondta, attól fél, hogy kisfia kénytelen lesz elmenekülni hazájából.
Vágólapra másolva!

Sírva fakadt Hamid Karzai afgán elnök egy főiskolán elmondott beszéd közben, kedden. Afganisztánban országszerte tévénézők milliói kísérhették figyelemmel, amint az elnök tanárok és diákok előtt az oktatás fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet Afganisztánban, ahol a lakosság 30 százaléka írástudatlan. Az elnök akkor tört ki könnyekben, amikor arról beszélt, hogy azt szeretné, ha minden afgán oktatáshoz jutna, és ha önállóvá válnának.

"A gyerekeink nem tudnak iskolába menni a bombák és öngyilkos támadások miatt. A tanárok nem tudnak iskolába menni az összecsapások és a halálos fenyegetések miatt. Az iskolákat bezárják." Hároméves kisfiáról azt mondta, "szeretném, ha itt járna iskolába, de esküszöm az élő istenre, hogy félek, félek, ó emberek, úgy félek. Az úr bocsássa meg, de lehet, hogy Mirvaisznak el kell hagynia majd Afganisztánt" - idézte a BBC.

Az egyik legismertebb amerikai újságíró, Bob Woodward múlt héten megjelent, az afganisztáni háborúról szóló könyvében arról is ír, hogy az afgán elnöknél mániákus depressziót állapítottak meg, és gyógyszerrel kezelik.