Vágólapra másolva!
A magyar származású Tony Curtis haláláról szinte valamennyi jelentős online lap beszámolt világszerte, de a Jobbik választási hirdetéséről született bírósági ítélet is szerepelt a külföldi hírekben . Újra előkerült a Philadelphiában két magyar halálát okozó vízibaleset is, miután a hajó kapitánya bejelentette, hogy perel személyes sérelmei miatt - hírek Magyarországról a nagyvilágban.
Vágólapra másolva!

Világszerte beszámoltak a lapok arról, hogy csütörtökön 85 éves korában meghalt Tony Curtis színész. A cikkekben azt is megemlítették, hogy az Oscar-jelölt színészlegenda magyar származású, családja Magyarországról vándorolt ki az Egyesült Államokba. Curtis Las Vegas-i otthonában halt meg, szívroham következtében, erről részletesen itt olvashat.

A CBS és a Los Angeles Times is beszámolt arról, hogy a Legfelsőbb Bíróság (LB) csütörtökön úgy döntött, le kell adni a Jobbik "cigánybűnözést" is említő kampányhirdetését a Magyar Rádiónak és a Magyar Televíziónak. A lapok részletesen ismertetik, mi látható, illetve hangzik el a 30 másodperces választási hirdetésben, amelyet csütörtöktől sugároznak, miután a bíróság úgy döntött, tartalma alapján nem lehet megtagadni a bemutatását.

Mint írják, más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is kisebbségként élnek a romák, akiknek sokszor hátrányos megkülönböztetéssel kell szembe nézniük. Azt is megemlítik a cikkekben, hogy tavaly tartóztattak le egy csoportot, amelynek tagjai cigány családokra támadtak, és megöltek hat embert, köztük egy férfit öt éves kisfiával.

Több lap, így egy pittsburghi online site is írt a Philadelphiában két magyar halálát okozó vízibaleset újabb fejleményéről: a felborult turistahajó kapitánya, Gary Fox beperelte Philadelphia városát és a tolóhajó üzemeltetőit. Azt állítja, hogy a nyári baleset miatt testi és lelki sérüléseket szenvedett, dolgozni sem tud. Július 7-én egy 15 fős mosonmagyaróvári cserediákcsoportot ért baleset Philadelphiában a Delaware folyón, mikor az őket szállító vízibusz először kigyulladt, majd ütközött egy uszállyal. A vízbe esett utasok közül két magyar diák életét vesztette, családjaik azóta szintén több pert indítottak a történtek miatt. (A balesetről bővebben itt olvashat.)