Villámcsapás is végezhetett az eltűnt léghajósokkal

Vágólapra másolva!
Vagy egy mentőtutajon hánykolódnak a tengeren, vagy villámcsapás semmisítette meg léghajóját annak a két léghajósnak, akik a múlt hétvégén indult Gordon Bennett Kupa mezőnyéhez tartoztak. A párnak az Adriai-tenger felett viharos időben veszett nyoma.
Vágólapra másolva!

Egy optimista és egy pesszimista verziót vázoltak a szerdán az Adriai-tenger felett eltűnt amerikai léghajósok lehetséges sorára földi kísérő csapatuk tagjai. Az optimista verzió szerint sikerült a vízre leszállniuk, és mentőcsónakban várják a mentőegységet. A pesszimista verzió szerint egy viharban a hánykolódó léghajót villámcsapás érhette és darabokra szakadt.

Az eltűnteket szerda óta keresi az olasz parti őrség, négy hajót, egy repülőt és egy helikoptert vetettek be megtalálásukra. A keresésbe besegítenek horvát és görög mentőcsapatok, illetve az amerikai hadsereg. Az eltűnt páros, Carol Rymer Davis, illetve Richard Abruzzo utoljára szerda reggel nyolckor adott hírt magáról, amikor közölték, rossz időjárási viszonyok közé kerültek. A pár tapasztalt léghajósnak számít, 2004-ben ők nyerték a Gordon Bennett Kupát. Az idei verseny másik 19 indulója szerdán, a nap folyamán biztonságban földet ért.