Kritizálta az észak-koreai öröklődést Kim Dzsong Il legidősebb fia

Vágólapra másolva!
Nem ért egyet a harmadik generációs öröklődéssel Kim Dzsong Il észak-koreai vezető legidősebb fia, Kim Dzsong Nam, de elfogadja, hogy öccse lesz az ország következő legfőbb vezetője.
Vágólapra másolva!

Nem értett egyet az Észak-Korea vezetésének átörökítéséről szóló döntéssel, Kim Dzsong Il legidősebb fia, Kim Dzsong Nam. A nagy kaszinó- és Disneyland-rajongónak ismert leszármazott egy japán televíziónak adott interjút Pekingből.

Kim Dzsong Nam közölte, ellenzi a "harmadik generációs öröklődést", de nem sajnálja, és nem is foglalkozik fele, amikor arról kérdezték, hogy mit szóló döntéshez, amely elindította legfiatalabb öccse, Kim Dzson Un karrierjét a legfőbb vezetői poszt felé. A tékozló fiúnak is emlegetett Kim Dzsong Nam közölte, reméli öccse minden tőle telhetőt megtesz, hogy bőséget hozzon az észak-koreaiaknak, és készen áll arra, hogy segítse ebben külföldön - jelentette a Foreign Policy.

Egykor Kim Dzsong Namról terkedt el, hogy ő lehet Kim Dzsoing Il észak-koreai vezető utódja, de miután hamis dominikai útlevéllel - amelyben a kínai Pang Hsziao (kövér mackó) név szerepelt - lebukott a japán határon, elvesztette apja bizalmát. A két testvérnek van még egy középső fivére, akit azonban a Foreign Policy szerint túl lányosnak tart apjuk.

Azt, hogy Kim Dzsong Un lesz az ország következő legfőbb vezetője mőlt pénteken erősítette meg nyilvánosan egy magas rangú észak-koreai tisztségviselő. A 27 éves fiút mint "fiatal tábornokot" emlegette, aki apja hatalmának örököse lesz. http://origo.hu/nagyvilag/20101008-eszakkorea-megerositette-hogy-kim-dzsong-il-fia-vezeti-tovabb-az.html