Pénzbírságra ítélték a macskát kukába dobő brit nőt

Vágólapra másolva!
Pénzbírságra ítélte egy brit bíróság azt a nőt, aki egy macskát dobott egy szemeteskukába. A világsajtót bejáró ügy kirobbanásakor a nő még közönyösen nyilatkozott, de a bíróságon elismerte a bűnösségét.
Vágólapra másolva!

Ítéletet hozott egy brit bíróság annak a nőnek az ügyében, aki egy szemeteskukába dobott egy macskát. A 45 éves Mary Bale-t a bíróság pedig kedden meghozott ítéletében 250 fontra bírságolta - írja az Independent. Az ítélet értelmében a nő öt évig nem tarthat állatokat.

Bale az után került a reflektorfénybe, amikor augusztusban elkezdett terjedni az interneten egy térfigyelő kamerával készített felvétel, amelyen az látszik, hogy egy kukába dobott egy macskát. Az esetről világszerte beszámoltak a lapok, és a bíró is megjegyezte, a viszonylag enyhe büntetés kiszabásakor figyelembe vette, hogy a média közellenséget csinált belőle.

http://www.youtube.com/v/64xtjFXTcQI?fs=1&hl=hu_HU

Bale a bíróságon elismerte a bűnösségét, az ügy kirobbanásakor azonban még meglehetősen közömbösen nyilatkozott. "Nem értem, miért izgat fel ez a dolog mindenkit annyira. Ez csak egy macska" - mondta a Sun brit bulvárlap szerint. "Nem tudom, mi ütött belém, de hirtelen az jutott eszembe, hogy vicces lenne beletenni a kukába, ami ott volt mellettem. Azt gondoltam, hogy majd csak kikászálódik valahogy" - idézte a nőt a lap.