Vágólapra másolva!
Egyetlen nap alatt húsz centiméternyi esőt okozott Barbadoson a Tomas hurrikán, amelyet 120 kilométeres széllökések kísérnek. A hurrikán tovább erősödik és Jamaica felé vette az irányt.
Vágólapra másolva!

Barbados után az Antillákat is elérte a Tomas névre keresztelt hurrikán, ami a miami központú Nemzeti Hurrikánközpont (NHC) várakozásai szerint a következő 48 órában tovább erősödhet. A jelenleg egyes erősségű Tomast óránként 120 kilométeres széllökések kísérik és Jamaica felé tart.

Barbadosra helyi idő szerint szombat reggel csapott le a hurrikán, amely mintegy húsz centiméternyi esőt hozott, és megrongált több házat és villanyvezetéket. Az idei hurrikánszezon 12. komolyabb vihara az NHC várakozásai szerint hétfőre kettes, majd a hét közepére hármas kategóriájú hurrikánná erősödhet.

Eközben a térségben tombol a Shary nevű trópusi vihar is, ami ugyan a Bermuda-szigetek felé közelít, ám a várakozások szerint elkerüli majd a szárazföldet. A vihar ráadásul az NHC szerint már veszített erejéből, és a következő napokban tovább gyengülhet.