Palántázik és vígjátékokat néz a börtönben az "amstetteni rém"

Vágólapra másolva!
Josef Fritzl a börtönben paradicsomot palántázik, vígjátékokat néz, és a szabadulásról álmodik. A 75 éves osztrák férfi, aki huszonnégy éven át tartotta saját házuk pincéjébe zárva a lányát, akitől hét gyermeke született, elítélése óta először adott interjút.
Vágólapra másolva!

Interjút adott a Bildnek az amstetteni rém néven elhíresült Josef Fritzl, aki 24 éven át tartotta házának pincéjébe zárva a saját lányát, akitől hét gyermeke született. A 75 éves férfi elítélése óta először szólalt meg a nyilvánosság előtt. Azt mondta, a szabadságról szokott álmodozni.

Fritzlt 2009 márciusában ítélték életfogytiglani szabadságvesztésre. Azóta egy Bécstől 30 kilométerre levő börtönben őrzik, fokozott biztonsági intézkedésekkel. A német lapnak azt mondta, sokszor gondol 55 éves feleségére, akiről szeretne gondoskodni. Már nyolc alkalommal is írt neki levelet, és bár nem kapott választ, azt állítja, még mindig szereti az asszonyt - idézi a BBC Fritzl nyilatkozatát.

A férfi szerint a hatóságok a felelősek azért, hogy sem a felesége, sem 13 gyermeke nem jártak nála látogatóban. Az interjúból kiderül az is, hogy Fritzlt - aki paradicsom-palántázással és vígjátékok nézésével tölti az idejét - elkülönítve őrzik a többi rabtól. Testi épségének védelmében éjjel-nappal két fegyveres őr vigyáz rá.

Fritzlt emberölésben, rabszolgatartásban, személyes szabadság korlátozásában, nemi erőszakban, vérfertőzésben és kényszerítésben mondták ki bűnösnek tavaly. Az ítéletről, és az általa elkövetett bűncselekményekről minden cikket megtalál itt.