Vágólapra másolva!
Drogkartellek közötti leszámolás áldozatává válhatott az a 18 mexikói turista, akiket egy tömegsírban találtak meg a mexikói hatóságok. A sírhoz egy internetes videó vezette el a rendőröket, amelyen vélhetően a turisták gyilkosai vallottak a mészárlásról. A gyilkosokat azóta szintén utolérte a bosszú, az ő holttestüket is megtalálták a tömegsír mellett.
Vágólapra másolva!

Tizennyolc elrabolt turista holttestére bukkantak a mexikói hatóságok egy tömegsírban a tengerparti üdülőváros, Acapulco közelében - írja a BBC. A hatóságok szerint a halottak azok a férfiak voltak, akiket szeptember 30-án raboltak el, amikor nyaralni indultak a tengerpartra: a holttesteket a rokonaik azonosították.

A megölt férfiak rokonaik szerint szerelők voltak, akik évente egyszer együtt utaztak nyaralni az összegyűjtött pénzükből. A gyilkosság eddigi nyomai alapján ugyanakkor valószínű, hogy a turisták drogbandák egymás közötti leszámolásának szereplőivé váltak.

A tömegsírra a rendőrök azután bukkantak rá, hogy az interneten valaki egy videót tett közzé a sír helyéről. A felvételen két megkötözött férfi beszélt arról, hogy ők ölték meg a turistákat egy drogkartellek közötti bosszúhadjárat során.

A hatóságok szerint a gyilkosokat azóta szintén megölték: a rendőrök a tömegsír mellett két holttestet találtak ugyanabban a ruhában, mint amit a felvételen szereplő férfiak viseltek. A holttestek mellett egy üzenet volt, amelyen az állt, hogy "Az emberek, akiket megöltek, itt vannak eltemetve".

A tömeges emberölések egyre gyakoribbak Mexikóban, ahol a drogkereskedő bandák egyre keményebb háborút vívnak egymással - emlékeztet a BBC. Az utóbbi időben a mostanihoz hasonló videoüzenetek is egyre gyakoribbak. 2006 óta több mint 28 000 ember halt meg a kábítószer-kereskedelemmel összefüggő gyilkosságokban.