Magyar rendezőt magasztalnak Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Ascher Tamás egy Csehov-darabot rendezett Sydney-ben, a szombati előadást, amelyben Cate Blanchett játszotta az egyik főszerepet, több ausztrál lap is méltatta. Angelia Jolie mellett már John Cusack is Budapesten forgat. Hírek külföldön Magyarországról és a magyarokról.
Vágólapra másolva!

Sydneyben állította színpadra Csehov Ványa bácsi című darabját Ascher Tamás rendező. A darabot szombaton mutatták be az ausztrál városban, az előadás az Australian kritikusa szerint nagyszerű. Az egyik főszerepet, Jelena szerepét az Oscar- és Golden Globe-díjas Cate Blanchett játssza. A világsztár mellett a darab magyar közreműködőit, a díszlettervező Khell Zsolt és a jelmeztervező Szakács Györgyi munkáját is megdícséri az Australian Stage színházi szaklap és a Sydney Morning Herald is. A darabot január közepéig játsszák Sydneyben.

A Budapesten forgató Angelina Jolie és Brad Pitt továbbra is mindennapos szereplők a külföldi sajtóban. Hétvégén újabb hollywoodi színész csatlakozott a házaspárhoz: Budapesten forgatja az Edgard Allan Poe költő életéről szóló filmet John Cusack angol színész, akiről a Monsters and Critics című lap három képet is közölt. A forgatás közben készült felvételeket egyébként egy magyar fotós, Kallos Bea készítette az EPA hírügynökségnek. A képeket ezen a linken nézhetik meg.

Az EE Times Asia most adta hírül, hogy a magyar Lovász László matematikus kapta meg idén a matematikai Nobel-díjként számon tarott Kiotó-díjat. A lap hosszan sorolja a magyar matematikus érdemeit. Lovász László november 10-én vette át a díjat Japánban, amellyel az elismerés mellett 550 ezer dollárral (körülbelül 111 millió forinttal) jár.