Négy embert vettek őrizetbe a sanghaji toronyháztűz miatt

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek négy embert a sanghaji toronyházban keletkezet tűz miatt. A tűzvészben legalább 53 ember vesztette életét, a hatóságok szerint engedéllyel nem rendelkező hegesztők okozták.
Vágólapra másolva!

Négy embert vettek őrizetbe a kínai rendőrök a sanghaji toronyházban keletkezett tűz miatt. A tűzvészben legalább 53 ember vesztette életét, több mint száz embert szállítottak kórházba, 17-en kritikus állapotban vannak. Az őrizetbe vettek kilétét nem hozták nyilvánosságra, de a hatóságok szerint a tüzet nem megfelelő képesítéssel rendelkező hegesztők okozták.

A 28 emeletes, zömében oktatóknak otthont adó épület felújítás alatt állt, amikor felcsaptak a lángok. A lángok a szemtanúk szerint a felhalmozott építőanyagok között keletkeztek, majd gyorsan továbbterjedtek a bambusz állványzaton, rövid idő alatt lángba borítva az egész toronyházat - írja a BBC.

A tűzoltók 80 tűzoltóautóval vonultak ki, és hosszú órákon keresztül küzdöttek a lángokkal. Az épület felső része szinte teljesen kiégett, mivel azt nem érték el, és végül egy szomszédos épület tetejéről oltották.