Vágólapra másolva!
Egy 91 éves nő, a magyar származású Frederika fotóit mutatja be egy ausztrál magazin, amelyeken a nő szuperhősként szerepel. Szuper Mamikának nevezték el. A külföldi szájtok ezen kívül egy dzsúdó- és egy testépítő-bajnokság miatt is írnak Magyarországról.
Vágólapra másolva!

"A világ legkirályabb nagymamája egy 91 éves szuperhős" - ezzel a címmel mutat be egy magyar származású idős asszonyt egy ausztrál magazin. A lap több fotót is közöl a 91 éves nőről, Frederikáról, aki szűk szuperhős-ruhában pózol. A lap szerint egy fotósnak akkor jutott eszébe, hogy ilyen fotókat készít az asszonyról, amikor magányosnak látta őt. Ezért, hogy felvidítsa, szuperhősként fotózta le - az idős nő a fotók láttán jókedvre derült.

Az ausztrál lap szerint Frederika Magyarországon született, és szuperhősként a "Szuper Mamika" nevet vette fel. Azonban nem csak a fotókon, hanem a valóságban is hős: a második világháború idején tíz zsidó életét mentette meg Magyarországon, mielőtt Franciaország felé elhagyta volna az országot.

Az európai dzsúdóbajnokságon a magyar csapat a harmadik helyet szerezte meg, és erről még egy azeri lap is megemlékezik a cikkében. Az első helyezett Németország, a második Oroszország lett. Egy budapesti testépítő-bajnokságról pedig a kínai Xinhua hírügynökség tudósít - a prímet Oroszország, Magyarország és Dél-Korea vitte.