Vágólapra másolva!
Csütörtökön lemondott a dél-koreai védelmi miniszter azoknak a belföldi bírálatoknak a hatására, amelyek szerint a hadsereg nem megfelelően reagált az észak-koreai tüzérségi támadásra.
Vágólapra másolva!

Lemondott csütörtökön a dél-koreai védelmi miniszter azoknak a belföldi bírálatoknak a hatására, amelyek szerint a hadsereg nem megfelelően reagált az észak-koreai tüzérségi támadásra. Az elnöki hivatal közölte: az államfő elfogadta a miniszter lemondását.

A dél-koreai sajtó csütörtökön bírálta a kormányt, amiért túl óvatosan reagált az észak-koreai tüzérségi támadásra. A The Korean Times című napilap azt írta: "Nem túlságosan elrettentő egy kegyetlen és ellenséges erővel szemben, ha Dél-Korea csak beszél, és keveset cselekszik".

A Korea Dzsungang című konzervatív lap szintén szerkesztőségi cikkben felszólította a kormányt, hogy alakítson ki új katonai doktrínát az észak-koreai hadsereg provokációival szemben. "A gond az, hogy erőtlenek a válaszaink" - írja a lap.

Kedden magyar idő szerint fél 7-kor tűz alá vett egy dél-koreai szigetet az észak-koreai hadsereg, amire a déliek lövésekkel válaszoltak. A dél-koreaiak szerint két katonájuk meghalt, többen pedig megsebesültek az incidensben, amely az egyik legsúlyosabb konfliktus a két ország között, amióta 1953-ban békeszerződés nélkül befejeződött a koreai háború.