Tömegverekedés lett egy hógolyózásból Lipcsében

Vágólapra másolva!
Egy negyven fős társaság gyűlt össze közös hógolyózásra Lipcsében, de rövidesen tömegverekedés lett alakult ki a játékból. Végül már több mint ötszáz ember esett egymásnak, a kiérkező rendőrök is megsérültek, mikor megpróbálták megfékezni őket.
Vágólapra másolva!

Vidám hógolyózásból tömegverekedés lett Lipcsében: a helyi rendőrség keddi közleménye szerint hétfő este egy 40 fős társaság gyűlt össze hógolyózni. Az indulatok azonban hamar elszabadultak, a játékból komoly tömegverekedés lett. A rendőrség szerint több mint 500 ember püfölte egymást. Ráadásul az emberek petárdákat is használtak, valamint botokkal és kövekkel dobálták meg egymást.

A tömeget végül csak rendőrségi fellépéssel tudták megfékezni, ráadásul az addig egymást püfölők rátámadtak a rendőrökre is. Az összecsapásban két rendőr könnyebben megsérült. A verekedés a forgalmat is akadályozta, egy autó ablakát betörték egy sörösüveggel, és egy rendőrkocsit is megrongáltak.

Lipcsében nem ez az első lakalom, hogy egy ártalmatlanulk induló hócsata erőszakba fullad. Idén januárban 67 embert álítottak elő a rendőrök, amikor zavargásba torkollott a hógolyózás