Tinédzsereket gyanúsítanak a pusztító izraeli tűz miatt

erdőtűz, bozóttűz, tűzvész, Izrael
Vágólapra másolva!
Eloltották az Izraelben pusztító tüzet, amelyet a rendőrség szerint gondatlan tizenévesek okoztak. A csütörtök óta 50 négyzetkilométernyi területet elpusztító lángok megfékezésében palesztin tűzoltók is közreműködtek.
Vágólapra másolva!

Sikerült megfékezni a négy napja tomboló tüzet az észak-izraeli Karmel-hegység nemzeti parkjában. Izrael történetének legnagyobb tűzvésze csütörtökön tört ki Haifa környékén.

Palesztin tűzoltók is részt vettek a csütörtök óta dúló tűzvész elleni küzdelemben. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon külön meg is köszönte a segítséget Mahmúd Abbász palesztin elnöknek. Izrael példátlan módon tucatnyi országtól kért segítséget a lángok elleni küzdelemhez - jelentette a BBC.

A hatóságok korábban szándékos gyújtogatást sejtettek Izrael történetének legpusztítóbb tűzvésze hátterében, ám a vizsgálat szerint gondatlanság okozta. Két tizenéves fiút vettek őrizetbe, akik a hatóságok szerint egy családi piknik után égő zsarátnokokat hagytak hátra.

A tűzvészben 41 ember vesztette életét, többségük börtönőr volt, akik egy buszban utaztak, és egy közeli, lángok fenyegette börtön lakóinak a kitelepítésére igyekeztek. Az ötven négyzetkilométeres területet elpusztító lángok elől 17 ezer embert kellett kitelepíteni.