Putyin dalra fakadt egy jótékonysági rendezvényen

Vágólapra másolva!
Az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin, mint énekes lépett fel egy hírességektől hemzsegő jótékonysági rendezvényen Szentpéterváron. Az elénekelt Louis Armstrong-szám része volt Putyin angol nyelvű tanulmányainak.
Vágólapra másolva!

A Louis Armstrong által híressé lett Blueberry Hill című örökzöldet énekelte el Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök egy szentpétervári jótékonysági rendezvényen szombaton. Amikor a színpadra szólították, Putyin közölte, hogy mint a legtöbb ember, ő sem tud énekelni vagy zongorázni, de nagyon szeret.

Az esemény házigazdája azonban emlékeztette rá, hogy már énekelt közönség előtt. Mégpedig tavaly nyáron egy titkos találkozón egy csapat orosz ügynök előtt, akiket az Egyesült Államokból utasítottak ki. Velük akkor a Hol kezdődik a haza? című dalt dalolta el.

"A fekete öltönyt és fehér pólót viselő Putyin felment a színpadra, és játszott néhány taktust a Blueberry Hill-ből a zongorán, majd a mikrofon mögé lépett, és énekelni kezdett" - számol be az eseményről a Telegraph című brit lap. (Putyin énekét itt hallgathatja meg.) A miniszterelnök szóvivője, Dmitrij Peskov elmondása szerint a dalszöveg része volt az orosz elnök angol nyelvű tanulmányainak.

A rákos gyermekek megsegítésére rendezett jótékonysági esten sok világsztár megjelent, a közönség soraiban ült például Sharon Stone, Monica Bellucci, Alain Delon, Kevin Costner és Gérard Depardieu is.

A Telegraph írása szerint az 58 éves Putyin feketeöves dzsúdómesterként igyekszik macsó imázst kiépíteni magáról. Az elnök legutóbb egy Forma 1-es autót próbált ki. Korábban bőrruhában kerékpárosként, majd egy tűzoltó kisrepülőgép másodpilótájaként tűnt fel a médiában. De tigrisvadászként és - meztelen felsőtesttel - horgászként is megmutatkozott, illetve gumicsónakból, számszeríjjal lőtt egy bálnára a háborgó tengeren.