Ítéletidő tombol Csehországban és Szlovákiában, gondok Németországban

Vágólapra másolva!
A zord téli idő, a havazás miatt több út járhatatlanná vált Csehországban és Szlovákiában. Németországban, Hannover térségében 46 kilométer hosszan torlódtak össze a járművek.
Vágólapra másolva!

Szokatlanul zord az idő Csehországban és Szlovákiában, a havazás miatt több út járhatatlanná vált. A hókotrók nem győzik a munkát, ezért vannak olyan utak, amelyeket a hatóságok zártak le. Mindkét országban jóval fagypont alatt van a hőmérséklet nappal is, mínusz 5 foknál nem kúszott magasabbra a hőmérők higanyszála. A Csehország déli részén található Sumava-hegység térségében mínusz 28 fokot mértek, míg az észak-szlovákiai hegyvidéken még ennél is hidegebb volt egy fokkal. Az előrejelzések szerint a következő napokban még hidegebb lesz az idő.

A rendőrség adatai szerint Prágában és Pozsonyban a jégpáncél borította utakon öt óra alatt több mint 170 baleset történt. A hatóságok mindenkit arra kértek, ha lehet, ne üljön autóba.

Németországban is gondokat okoz az újabb havazás. Főleg Alsó-Szászország, Észak-Rajna-Vesztfália, Hessen és Szászország útjain jelent gondot a 10-15 centiméter frissen lehullott hó. Rengeteg tehergépkocsi fordult keresztbe az utakon, hatalmas torlódásokat okozva ezzel. Valószínűleg az A2-es autópályán, Hannover környékén kialakult 46 kilométeres dugó vitte el a rekordot. Az autóikban rekedt embereknek a tűzoltók és a Johannita rend emberei osztottak meleg italt és takarókat. Észak-Rajna-Vesztfália tartományban 700 baleset történt a déli órákig, míg Szászországban 150 balesetről érkezett bejelentés hétfő estétől kedd délelőttig.

A havazás a légi közlekedésben is fennakadásokat okoz: számos járatot töröltek a frankfurti és a düsseldorfi repülőtéren.