Videón rögzítettek egy iskolai lövöldözést Floridában

iskolai lövöldözés Floridában
Vágólapra másolva!
Videón rögzítették, amint egy floridai oktatási intézményben lövöldözött egy középkorú férfi. A felvételen jól látható, ahogy a férfi közelről ad le lövéseket másokra, de a Telegraph szerint senkit nem talált el. A támadás után azonban a saját életét kioltotta a lövöldöző.
Vágólapra másolva!

A brit Telegraph internetes oldalán látható videón (lásd lejjebb) tisztán kivehető, hogy egy középkorú férfi besétál az iskola irodájába és közelről ad le lövéseket a helyszínen tartózkodókra. A kis lőtávolság ellenére senki sem sérült meg a lap szerint.

Az irodában dolgozók először arra gyanakodtak, hogy vaktölténnyel lőtt a támadó, de a rendőrség megállapította, hogy valódi volt a fegyver, ugyanis lyukakat találtak a falban.

A videón látható módon a Clay Duke nevű férfi először egy vörös V-alakot rajzolt egy körrel a falra, elővette a fegyvert, majd egyes munkatársakat felszólított, hogy távozzanak a helységből kivéve az oktatási bizottság öt tagját. A felvételen látható az is, hogy egy középkorú nő táskájával megpróbálta kiverni a támadó kezéből a fegyvert, de nem sikerült. A támadó lefogta a nőt, de nem lőtte le. "Azt gondoltam, ez az utolsó lehetőség megállítani őt" - mondta később a nő az Associated Pressnek.

A Telegraph szerint Duke arra tett utalást, hogy az intézmény kirúgta a feleségét. A vezetők ígéretet tettek, hogy segítenek új állást találni, de a férfi csak a fejét csóválta. Az egyik tag azt mondta, hogy ő tehet a feleség elbocsátásáról, ezért a többieket engedje el. "Az az érzésem, hogy azt szeretné, hogy a rendőrök jöjjenek be és öljék meg önt, mert azt mondta, ma meg fog halni" - mondta a tag Duke-nak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=siNWFpWZMfRl1h7b

A felvétel a nyugalom megzavarására alkalmas, erőszakos cselekményt tartalmaz!

A fegyveres támadó ezután felemelte a fegyverét és a könyörgő férfira fogta, két lövést adott le közvetlen közelről, majd továbbiakat is ellőtt, de egyik sem talált embert. Végül egy biztonsági őr rohant be és rövid időre lőpárbajba keveredett a támadóval, aki nem sokkal később lelőtte magát.

A Telegraph szerint percekkel azelőtt, hogy Duke megjelent, még diákoknak osztottak ki díjakat a helyiségben. A támadó által lerajzol, körbe foglalt V-betű a V, mint vérbosszú című regény és film szimbóluma.

Börtönjelentések szerint Duke korábban már vád alatt állt lövöldözésért, és rakétás támadásért, ami miatt 2000 és 2004 között börtönbe is került. Civilként okleveles masszőrként dolgozott - írta a Telegraph.