Pártkarrierbe kezd a híressé vált orosz kémnő

Vágólapra másolva!
Az orosz kormánypárt ifjúsági szervezetében a vezetőség tagjává választották Anna Chapmant, a nyáron az Egyesült Államokban lebukott orosz kémek egyikét. A vonzó külsejű Chapman korábban egy férfimagazinban megjelent fotókkal hívta fel magára a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Szerdán tartotta gyűlését az Ifjú Gárda nevű orosz politikai szervezet, és ennek során a vezetőség tagjává választották a kémmúltjáról elhíresült Anna Chapmant. Az Ifjú Gárda a kormányzó párt ifjúsági szervezete - írja a BBC.

Chapman csak rövid időt töltött az ülésen, de mondott egy beszédet, amelyben arra szólította fel az embereket, hogy legyen pozitívabb az életszemléletük. "Ha mindannyian boldogok vagyunk, akkor valami hasznosat és újat tudunk tenni" - idézi a BBC Chapmant.

A fiatal nő egyike volt azoknak az orosz kémeknek, akiket idén nyáron tartóztattak le a hatóságok az Egyesült Államokban. Az ügynököket végül átadták Oroszországnak, amely cserébe szintén elengedett több kémkedéssel gyanúsított embert.

Anna Chapman apja szovjet diplomata volt, de a nő korábbi, brit férje - akinek nevét és állampolgárságát viselte az Egyesült Államokban - szerint a KGB magas rangú tisztje is volt. A vonzó külsejű Chapman tett szert a legnagyobb ismertségre a kémek közül. Erotikus jellegű fotói jelentek meg egy orosz férfimagazinban, és állást vállalt egy orosz vagyonkezelő cégnél is.