Norvég lapnál a WikiLeaks titkos iratai

Vágólapra másolva!
Egy norvég napilap megszerezte az összes amerikai diplomáciai táviratot, amelyet a WikiLeaks elkezdett kiszivárogtatni - közölte az újság ügyvezető szerkesztője. Az újság a sürgönyök alapján akar fontos témákról írni, de nem hozza nyilvánosságra az összes táviratot.
Vágólapra másolva!

Egy norvég napilap megszerezte azt a több mint 250 ezer amerikai diplomáciai táviratot, amelyet a WikiLeaks elkezdett kiszivárogtatni. Az Aftenposten ügyvezető szerkesztője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy hozzájutottak az összes irathoz, de arról nem beszélt, hogyan.

A norvég újság a WikiLeakstől függetlenül használja fel a sürgönyöket, naponta öt irattal foglalkoznak. Ezek alapján fontos témákról akarnak írni. Olyan sürgönyöket is közzétesznek, amelyet a WikiLeaks nem hozott nyilvánosságra, ugyanakkor nem minden iratot tesznek fel az internetre - mondta a szerkesztő.

A WikiLeaks november végén kezdte el nyilvánosságra hozni a birtokukba jutott 250 287 amerikai diplomáciai táviratot, csütörök este 1896 sürgöny volt fenn a portál oldalán.