A pápa az "abszurd erőszak" ellen emelt szót

Vágólapra másolva!
XVI. Benedek pápa a vasárnapi úrangyala imádsága után elítélte a keresztények elleni "abszurd erőszakot". A Fülöp-szigeteken és Nigériában templomok ellen követtek el merényleteket karácsonykor.
Vágólapra másolva!

Elítélte XVI. Benedek pápa a keresztények elleni "abszurd erőszakot". A szentatya a vasárnapi úrangyala imádsága után a Szent Péter téren összegyűlt hívők ezrei előtt beszélt arról, hogy nagy szomorúsággal töltötte el annak a híre, hogy a Fülöp-szigeteken és Nigériában is hívők és templomok ellen követtek el merényleteket karácsony este. A pápa felszólította az embereket, hogy mondjanak le a gyűlöletről, találjanak békés megoldásokat a konfliktusokra, és teremtsenek biztonságot és nyugalmat.

Nigériában több templomot ért támadás karácsony este. Egy baptista templomban négy hívő és egy pap halt meg, egy másik támadásban egy ember vesztette életét. A Fülöp-szigeteken pokolgép robbant egy rendőrségi tábor kápolnájában tartott karácsonyi misén, tíz hívő és egy pap könnyebben megsérült.

XVI. Benedek elítélte azt a pakisztáni öngyilkos merényletet is, amelyet egy segélyelosztó központnál hajtottak végre. A sorban állók közül több mint negyvenen haltak meg.