Két nap alatt állhat helyre a menetrend a lefagyott moszkvai reptereken

Vágólapra másolva!
Hétfőre magához tértek az ónos eső miatt megbénult moszkvai repterek, de a rengeteg kieső járat miatt még napok kellenek ahhoz, hogy helyreálljon a menetrend. A két legnagyobb moszkvai reptéren összesen több mint 200 járatot töröltek vagy halasztottak el a jegesedés és az áramszünetek miatt.
Vágólapra másolva!

Csak szerdára állhat helyre a forgalom Moszkva két legforgalmasabb repülőterén, amelyeken forgalmi káoszt okozott a hétvégi ónos eső. Az Orosz Szövetségi Légi Szállítási Ügynökség hétfőn közölte, hogy a következő két napban "majdnem teljesen" helyreáll a menetrend a domogyedovói és a seremetyevói reptéren is - írja a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

Az Oroszország középső részét sújtó ónos eső vasárnapra közel 1 centis jéggel borította be Moszkva környékét, leszaggatta a távvezetékeket és hatalmas áramszüneteket okozott, amelyek mintegy 100 ezer embert érintettek (erről itt olvashat részletesen). A domogyedovói reptéren az áramszünet miatt kellett rengeteg járatot törölni, míg a seremetyevói reptéren a gépek hosszadalmas jégtelenítése miatt borult a menetrend. Az előbbi reptéren 189 járatot kellett elhalasztani, az utóbbin 56 gép nem szállt fel.

A hatóságok szerint hétfő reggel a domogyedovói reptér már rendesen működött, de a kimaradt járatok miatt idő kell a menetrend helyreállításához. A legnagyobb orosz légitársaságok is azt ígérték, hogy egy-két napon belül rendeződik a forgalmi helyzet.