A Disney Worldbe mennek a chilei bányászok

Vágólapra másolva!
Hat éjszakás nyaralásra invitálták az októberben 69 napos föld alatti rabságból kimentett bányászokat, megmentőiket és családtagjaikat a Disney Worldbe. Január végén utaznak, költőpénzt is kapnak.
Vágólapra másolva!

"Az emberi szellem igaz erejét és rugalmasságát" bizonyította a chilei bányászok története a Disney Company vezérigazgatója, Bob Iger szerint, aki közleményben üdvözölte a 33, közel tíz hétre a mélyben rekedt bányászt, akiket egyhetes disneylandi nyaralásra invitáltak január végére a floridai Orlandóban lévő Disney Worldbe.

Az amerikai társaság január 27. és február 2. között látja vendégül a bányászokat, kimentőiket és közvetlen családtagjaikat. Minden család 500 dolláros ajándékkupont is kap, amelyet elkölthet a szórakoztatóközpontban, és díszvendégek lesznek a Disney World főutcáján rendezett parádén - írja a CNN.

A kényszerű rabságuk révén világhíressé vált bányászokat októberi kimentésük után kitüntette a chilei elnök, majd végigturnéztak számos, köztük sok amerikai televíziós beszélgetős műsort. Készült róluk egy film is, és egyikük lefutotta a New York-i maratont.