Egymást követő robbantásokban tizenheten haltak meg Irakban

Vágólapra másolva!
Kettős bombarobbantással tizenhét halálos áldozatot szedett hétfőn egy iraki merénylet. Először egy kocsiban robbant bomba, majd a helyszínre siető helyiek között egy öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát.
Vágólapra másolva!

Tizenhét halálos áldozata volt annak az öngyilkos merényletnek, amelyet iraki Ramadiban követtek el hétfőn. A halálos áldozatokon túl további negyven sérültje is volt az akciónak - írta a Los Angeles Times.

A kormányzat helyi központjának bejáratánál autóba rejtett bomba robbant, majd amikor a környéken tartózkodók odasiettek segítséget nyújtani, egy öngyilkos merénylő közöttük robbantotta fel magát.

A Los Angeles Timesnak nyilatkozó, de a megtorlástól való félelem miatt névtelenséget kérő forrás szerint az al-Kaida áll a robbantás mögött. Egy szemtanú szerint az egyik közeli tetőn találtak egy kormánykerékhez láncolt kezet és a lap szerint az al-Kaida már hajtott végre robbantást autóba zárt és a robbanószerkezethez láncolt tagokkal.

A viszonylag stabil és fejlődő Anbar tartományban nehéz az al-Kaida működése - írta a Los Angeles Times - s egy biztonsági ember szerint a terrorszervezet ezzel igyekszik destabilizálni a térséget. "Sok arab és külföldi befektető látogatott a városba üzleti célból, többen már irodát is nyitottak, úgyhogy az al-Kaida ezzel a szörnyűséges tettel válaszolt" - mondta.