Fellázadtak az utasok a késések miatt a moszkvai reptereken

Vágólapra másolva!
Kaotikus jelenetek alakultak ki a két moszkvai reptéren, miután a rendkívüli időjárás miatt több mint 24 órán át nem indultak járatok. Az utasok megrohamozták az útlevél- és poggyászellenőrző részlegeket.
Vágólapra másolva!

Tiltakozó akcióba kezdtek az elkeseredett utasok a moszkvai Seremetyevo repülőtéren, miután hiába várták, hogy elinduljon repülőjáratuk. A reptéren a rendkívüli időjárás matt 200 járatot töröltek. A dühös emberek - elsősorban a bangkoki járat indulására 24 órája váró utasok - megszállták a poggyászellenőrző területét - jelentette a BBC. Egyes utasok kosaraikat püfölték, hogy felhívják a reptér és az Aeroflot alkalmazottjainak figyelmét. Egyes jelentések szerint a reptéren kifogyóban van az élelmiszer is.

Domogyedovón, a másik moszkvai reptéren 10 órás üzemszünet volt a jég miatt, itt az utasok állítólag megrohamozták az útlevél-ellenőrző részleget, információt követelve járatukról.

Moszkvában a közúti közlekedést és az életet is megnehezítette a hétvégén égből hulló, mindenre azonnal ráfagyó eső. Leszakadt több elektromos távvezeték, ami áramkimaradásokat okozott, továbbá akadozott a trolibuszok és villamosok közlekedése is, hatalmas dugók alakultak ki. Összesen 1350 embert vittek kórházba a jeges utakon történt balesetek miatt, közülük 27-en akkor sérültek meg, amikor a jégtől elnehezedett letörő faágak estek rájuk.