Obamát és Hillary Clintont csodálják az amerikaiak

Vágólapra másolva!
Az amerikai elnök és külügyminisztere, Clinton nyerte el ismét az idén a legcsodáltabb férfi, illetve a legcsodáltabb nő címet az Egyesült Államokban. Hillary Clinton már 9. éve őrzi ezt a címet, Obama a Gallup felmérésén most nyert harmadik alkalommal.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnök lett a Gallup felmérésén a legcsodáltabb férfi az Egyesült Államokban. Az 1019 ember megkérdezésével tartott közvélemény-kutatáson 22 százalékot szerzett, őt két elődje, George W. Bush és Bill Clinton követi 5 és 4 százalékos mutatóval. Obama azóta, hogy 2008-ban elnökké választották, minden egyes évben elnyerte ezt a megtisztelő címet.

Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere a nők versenyében diadalmaskodott, az idén 17 százalékkal. Őt Sarah Palin volt republikánus párti alelnökjelölt követi 12 százalékkal, tőle egy százalékponttal maradt le Oprah Winfrey televíziós műsorvezető. A first lady Michelle Obamára a megkérdezettek 5 százaléka szavazott. Hillary Clinton már kilenc egymást követő évben lett az Egyesült Államok legcsodáltabb asszonya.