Állatok bántalmazása miatt zártak be hét kínai állatkertet

Vágólapra másolva!
Rossz bánásmód, illegális kereskedelem és kegyetlen bemutatók miatt vonta vissza hét állatkert engedélyét a kormány Kínában, további 53 intézményt pedig rendre utasítottak. Egy vizsgálat szerint az állatokat gyakran bántalmazták, és ritka fajok is veszélybe kerültek.
Vágólapra másolva!

Visszavonta hét állatkert engedélyét a kínai kormány, további 53 intézményt pedig rendre utasított az állatok veszélyeztetése miatt - írja a BBC. A kínai kormány jelentése szerint több állatkertben és vadasparkban is "bántalmazták és kihasználták az állatokat", de illegális kereskedelemről, és olyan bemutatókról is beszámoltak, amelynek során nézők sérültek meg.

A BBC szerint a kormány által elrendelt, 500 állatkertet érintő nyomozás során az is kiderült, hogy a rossz vezetés, és az illegális tevékenység következtében több ritka fajhoz tartozó állat is elpusztult. A lap szerint többek között kiderült, hogy tizenegy veszélyeztetett szibériai tigris is elpusztult éheztetés miatt, de olyan állatok tömegsírját is megtalálták, amelyek betegségek alultápláltság miatt pusztultak el.