Botrányt keltett a Jackson boncolásáról készült film

Vágólapra másolva!
Tiltakoznak Michael Jackson vagyonkezelői a Discovery műsora ellen, amely Michael Jackson boncolása: Ami Michael Jackson halálát okozta címmel januárban kerül adásba Európában.
Vágólapra másolva!

Michael Jackson örökségének kezelői arra kérték a Discovery amerikai tévécsatornát, hogy ne adja le azt a műsort, amely az énekes boncolását rekonstruálta volna. John Branca és John Mclain szerint a műsor elképesztően ízléstelen. A műsor Michael Jackson boncolása: Ami Michael Jackson halálát okozta címmel került volna adásba januárban Európában. A csatorna egy fehér lepellel letakart testtel reklámozza a műsort, a lepel tetején pedig a legendás énekes védjegyévé vált csillogós kesztyű látható.

"Az, hogy Önök leadnák a műsort, elképesztő ízléstelenségre vall, tiszteletlenség Michael családjával és rajongóival szemben. Ezért sürgetjük, hogy töröljék a műsort" - írta a két vagyonkezelő.

A Reuters jelentése szerint a csatorna kommunikációs osztálya nem reagált a levélre. Jackson rajongói világszerte online petícióval tiltakoznak a műsor ellen. Michael Jackson 2009 júniusában halt meg, azóta volt orvosát, Conrad Murray-t gondatlan emberöléssel vádolják. A halottkém vizsgálata szerint a popsztár halálát a propofol okozta, de testében más gyógyszerek - nyugtatók, fájdalomcsillapítók és élénkítő szerek - nyomait és kimutatták.