Levetítették az első nyugati filmet Észak-Koreában

Vágólapra másolva!
A Csavard be, mint Beckham amerikai-brit-német koprodukció az első nyugati film, amelyet az állami televízió levetített Észak-Koreában. A filmet a brit-észak-koreai diplomáciai kapcsolatok felvételének évfordulója miatt adták le december 26-án.
Vágólapra másolva!

Első alkalommal vetített le az észak-koreai állami televízió egy nyugati gyártású filmet - közölte a BBC honlapja a dél-koreai brit nagykövetre, Martin Udenre hivatkozva. A Csavard be, mint Beckham című amerikai-brit-német gyártású filmet december 26-án sugározta az állami tévé.

A 2002-ben bemutatott, eredetileg 112 perces film 104 percesre vágott verzióját mutatták be Észak-Koreában. A kommunista diktatúrában rendszerint az ország vezetőiről, a hadseregéről vagy mintatelepülésekről szóló filmeket vetítenek.

Martin Uden szerint a film levetítésében a dél-koreai brit nagykövetség segített, a film közben egy képernyőn megjelent üzenet emlékeztetett a britek és az észak-koreaiak közötti, tíz évvel ezelőtti diplomáciai kapcsolatok felvételére.

A Csavard be, mint Beckham az Észak-Koreában is népszerű labdarúgásról szól, de olyan témákkal is foglalkozik, mint a rasszok közötti különbségek, a homoszexualitás vagy a vallás - írja a BBC.