Részleteket vár az Európai Bizottság a magyar médiatörvényről

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság részletesebb tájékoztatást vár a magyar médiatörvényről, amelyről korábban azt a ismertetést kapta a kormánytól, hogy a jogszabály összhangban van az uniós joggal.
Vágólapra másolva!

Részletesebb tájékoztatást vár az Európai Bizottság a magyar médiatörvényről - nyilatkozta sajtótájékoztatóján a testület egyik szóvivője. Olivier Bailly megerősítette, hogy Neelie Kroes, a médiaügyekért is felelős EU-biztos karácsony előtt levelet intézett a budapesti kormányhoz, amelyben több aggodalmat fogalmazott meg a törvénnyel kapcsolatban. Ezek egyike, a törvény által megteremtett médiahatóság függetlenségével kapcsolatos, tekintettel a testület összetételére.

Bailly emlékeztetett arra, hogy Magyarország azon 12 uniós tagország közé tartozik, amelyet tavaly június 24-én a brüsszeli bizottság felszólított az audiovizuális szolgáltatásokról szóló 2007-es uniós irányelvnek a saját nemzeti jogrendszerbe történő, maradéktalan átültetésére. Brüsszel most azt várja, hogy a magyar médiatörvény angol nyelvű szövegének ismeretében - ami Bailly szerint a napokban várható - megítélhesse, a magyar jogszabály teljes összhangban áll-e a szóban forgó uniós irányelvvel.