Ronald Reagan életrajzával karácsonyozott Barack Obama

Vágólapra másolva!
Ronald Reagan életrajzát olvasta a karácsonyi szabadsága alatt Barack Obama, de a közel kéthetes szabadságra könnyebb olvasmányokat is csomagolt. A Telegraph szerint Obama sok párhuzamot találhatott a könyvben saját elnökségével.
Vágólapra másolva!

Tucatnyi könyvet, köztük a korábbi republikánus elnök, Ronald Reagan életrajzát vitte magával a karácsonyi szünetre Barack Obama - írja a Telegraph. A brit lap szerint ez azt mutatja, hiába utazott Hawaiira az amerikai elnök, gondolatban nem nagyon tudott elszakadni Washingtontól. A Telegraph cikke szerint Obama sok párhuzamot találhatott Lou Cannon húsz éve írott Reagan-életrajzában a saját helyzetével: Reagan is súlyos gazdasági helyzetben, magas munkanélküliséggel vette át az Egyesült Államok vezetését, és az első félidős választásra sokat veszített népszerűségéből.

Obama könnyedebb irodalmat is csomagolt a bőröndjébe, magával vitte például John Le Carré legújabb kémregényét, és a brit író, David Mitchell tavaly megjelent történelmi regényét is.

Az Obama-család Hawaiin, Honolulutól 20 kilométerre töltötte az ünnepeket, 2010-et zenés-táncos játékokkal búcsúztatták. Az amerikai elnök kedden tér vissza Washingtonba.