Kezdődik Michael Jackson orvosának bírósági meghallgatása

Vágólapra másolva!
Előzetes meghallgatáson dönt a Los Angeles-i bíróság arról, hogy elindítsa-e e a pert Michael Jackson gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt orvosa ellen. Az ügyészség szerint az orvos okozta a sztár 2009-es halálát azzal, hogy erős altatót adott be neki.
Vágólapra másolva!

Kedden kezdődik a 2009-ben elhunyt Michael Jackson orvosa, dr. Conrad Murray előzetes bírósági meghallgatása az egyik Los Angeles-i bíróságon. A meghallgatás célja, hogy a bíró eldöntse, elegendő bizonyíték áll-e rendelkezésre ahhoz, hogy pert indítsanak az orvos ellen a popsztár halála miatt.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja Murrayt, aki beadta Jacksonnak azt az erős altatót - propofolt -, amely végül a halálát okozta. Murray tagadja bűnösségét, és ugyan elismerte, hogy beadta az anyagot a zenésznek, de azt állította, hogy nem volt ártalmas mennyiség.

A halottkém vizsgálata szerint a popsztár halálát az altató okozta, de testében más gyógyszerek - nyugtatók, fájdalomcsillapítók és élénkítőszerek - nyomait és kimutatták.

Az előzetes meghallgatásra, amely várhatóan két hétig húzódik majd, Murrayn kívül összesen 30 tanút idéztek be. Azt még nem tudni, hogy ha a bíró úgy dönt, van elegendő bizonyíték, mikor kezdődik a per. Ha a perben bűnösnek találják, a szívgyógyász akár négy év börtönt is kaphat.