H1N1-ben halt meg egy német síelő Ausztriában

Vágólapra másolva!
A H1N1-vírus okozta influenzában halt meg egy német turista Ausztriában. A 24 éves áldozat már beteg volt, amikor Ausztriába érkezett.
Vágólapra másolva!

Síelni ment Ausztriába egy 24 éves német férfi, aki újév napján halt meg H1N1-ben egy Saalbach-Hinterglemben található szállodában. A 24 éves férfi már beteg volt, amikor halála előtt öt nappal Ausztriába érkezett. A bajorországi férfi betegsége miatt nem ment ki a sípályára, hanem a szállodában maradt, de nem fordult orvoshoz, és néhány nappal később meghalt.

A tiszti főorvos szerint fennáll a veszélye, hogy a férfi másokat is megfertőzhetett a szállodában. Az illetékes szerint abban, hogy belehalt a betegségbe, közrejátszottak korábbi betegségei is, és az, hogy nem fordult orvoshoz.

A H1N1 okozta vírusfertőzésben halt meg a napokban Németországban egy hároméves kislány és egy 51 éves férfi is, mindketten Alsó-Szászországban.

Ausztriában jelenleg két másik H1N1-betegről tudnak. A tavalyi influenzaszezonban negyven újinfluenzás halálesetet jegyeztek fel az országban.