Jégpáncél borítja az utakat Németországban

Vágólapra másolva!
Rengeteg baleset történt az utakon Németországban, miután hajnalban ónos eső esett több tartományban. Rövid időre lezárták a nürnbergi és a berlin-tegeli repülőteret a kifutópályák jegesedése miatt.
Vágólapra másolva!

Ónos eső esett Németország több tartományában hajnalban. Az utakat jégpáncél borítja, rengeteg baleset történt az autópályákon és sok gyalogos csúszott el a járdákon.

Tömeges baleset történt az A3, A5 és A8 jelű utakon. Az egymásnak ütközött jráművek miatt óriási torlódások alakultak ki a sztrádákon. Az A8-as úton Stuttgart és München között egy nyerges vontató egy autóbusszal ütközött öszze, harminc utas megsérült, közülük négy súlyosan. Az A24 jelzésű autópályát több órára lezárták a forgalom elől Hamburg és Berlin között a jeges útburkolat, illetve egy tömegbaleset miatt.

Baden-Württemberg tartományban délelőtt 450 balesetről érkezett bejelentés, összesen 34-en sérültek meg. Hamburgban és Schleswig-Holstein tartományban másfél-két centiméter vastag jégpáncél borítja az utakat, a Hanza-városban délig 130 közlekedési baleset történt. Berlinben a mentők 182 embert vittek kórházba, akik a jeges járdákon csúsztak el és sérültek meg.

Átmenetileg lezárták Nürnberg és Berlin-Tegel repülőterét, amíg a kifutópályákat jégmentesítették. Több európai és belföldi járat csak jelentős késésekkel tudott elindulni a légikikötőkből.

A bajor tartományokban felszólították a lakosságot, hogy ne üljenek autóba, ne induljanak útnak.