Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök felvette a kesztyűt, és harcba szállt a magyar médiatörvényt ért kritikákkal - erről írt a New York Times. A Magyarországról szóló külföldi híreket a törvény körül kialakult vihar uralja.
Vágólapra másolva!

A Magyarországgal kapcsolatos külföldi cikkek legnagyobb többsége továbbra is a magyar médiatörvény körüli viharról szól. Többek között a New York Times közölt tudósítást Orbán Viktor külföldi újságíróknak tartott csütörtöki tájékoztatójáról. A szerző szerint általában csillogás és bizalom veszi körül az uniós elnökséget éppen átvevő államot, Magyarország esetében azonban a reflektorfény másra irányul. A lap szerint a médiatörvényt ért kritikák mögött az húzódik meg, hogy a régi tagállamok attól félnek, nincs elég eszközük arra, hogy az elveiket érvényesítsék a fiatalabb demokráciákban, ha azok a populizmus felé fordulnak. A New York Times szerint Orbán felvette a kesztyűt, és visszautasította a vádakat. A témáról az Al Jazeera arab hírtelevízió is hosszú cikket közöl a honlapján.

A Sudan Tribune című angol nyelvű szudáni lap "Magyarország megköszönte Szudánnak a békefenntartó kiszabadítását" címmel ír Papp István megmeneküléséről. A cikk főként a magyar kormány hálájának kifejezését emeli ki, miközben ismerteti a magyar ENSZ-alkalmazott elrablásának és kiszabadulásának körülményeit. Papp István kiszabadulásáról részletesen olvashat ebben a cikkünkben.

Több amerikai helyi lap is beszámol arról (például ebben a cikkben), hogy az ohiói nemzeti gárda katonáinak újabb csapata indul el Afganisztán felé, hogy részt vegyen az afgán nemzeti hadsereg felkészítésében, és útközben a katonák megállnak Magyarországon.