Kasztráltak és megöltek egy portugál újságírót

Vágólapra másolva!
Egy ismert portugál újságíró, Carlos Castro holttestét találták meg egy manhattani luxusszállóban péntek este. A férfit agyonverték és kasztrálták. A gyanúsított egy húszéves férfimodell.
Vágólapra másolva!

Halálra vertek egy 65 éves portugál újságírót, Carlos Castrót, akinek a holttestét pénteken kora este egy manhattani luxushotelben találták meg. A Reuters hírügynökség szerint a feltételezett tettest, az újságíró hotelbeli partnerét, egy húszéves férfimodellt jelenleg pszichiátrián kezelik.

A Reuters helyi beszámolókra hivatkozva azt írja, az ismert újságírót nemcsak agyonverték, hanem kasztrálták is, majd vértócsában fekve a padlón hagyták. A New York-i halottkémek hivatala nem erősítette meg ezeket az információkat, de a boncolás után emberölésnek minősítette a történteket. "A halált a fejre mért ütések és fojtogatás okozhatták" - nyilatkozta a halottkémek szóvivője.

A rendőrség közölte, hogy az üggyel kapcsolatban egy embert a New York-i Bellevue pszichiátriai intézetben őriznek. A férfi neve Renato Seabra, aki a New York Times információi szerint egy portugál férfimodell, a közelmúltban egy tévés valóságshow szereplője volt. Castróval együtt egy Times Square-i hotelbe jelentkezett be mintegy tíz nappal ezelőtt.

A New York Post, és több városi lap is azt írta a Reuters szerint, hogy az áldozat nemi szervét kivágták, feltehetőleg egy törött borosüveggel. A szobában találtak egy véres laptopot is, amely akár a gyilkossághoz használt eszköz is lehetett. A New York Post rendőrségi forrásokra hivatkozva azt is közölte, hogy a feltételezett elkövető felhasadt csuklóval ment be egy helyi kórházba a gyilkosság éjjelén, később innen vitték el a pszichiátriára.

Az angolai születésű riporter több portugál lapnak is dolgozott, köztük a Diario de Noticias, a 24 Horas és a Correio de Manha című lapoknak.