Vágólapra másolva!
Lefejezett holttestekre találtak a mexikói tengerparti üdülőhelyen, Acapulcóban. A tizenöt halott egy bevásárlóközpont melletti járdán hevert, a vérengzést az egyik drogkartell követte el. Szombaton a város másik részein további hat holttest került elő, két embert pedig meggyilkoltak.
Vágólapra másolva!

Tizenöt lefejezett férfi holttestére bukkantak szombaton a népszerű mexikói üdülőhelyen, Acapulcóban - közölte a helyi rendőrség. A megcsonkított holttestek egy bevásárlóközpont melletti járdán hevertek, ahol ritkán fordulnak meg turisták. Az áldozatok mind 25-30 év körüli férfiak voltak. A holttestek mellett egy üzenetet is hagytak az elkövetők, és ebből kiderül, hogy a Sinaloa drogkartell emberei hajtották végre a mészárlást.

Ugyanebben a városban hat további holttestet találtak szombaton egy taxiban, és két másik embert is megöltek Acapulcóban, vagyis egy nap leforgása alatt 23 emberrel végeztek az ismert üdülőhelyen. Acapulco az elmúlt hónapokban drogbandák leszámolásainak a helyszínévé vált, de ilyen méretű vérengzésre nem volt példa az elmúlt években.

Mexikóban hosszú idő óta brutális háború zajlik az egymással rivalizáló kábítószerkartellek között. A 2006 decemberében hivatalba lépett Felipe Calderón elnök átfogó offenzívát hirdetett a drogkereskedők ellen, és több mint 50 ezer katonát vezényelt az utcákra, a rendőrség megerősítésére. A drogháború áldozatainak száma több ezerre tehető.