Hetvenhét ember halt meg az iráni repülőszerencsétlenségben

Vágólapra másolva!
A legfrissebb adatok szerint 77 halottja és 26 sérültje van az IranAir légitársaság vasárnapi katasztrófájának. Egy ember eltűnt. A pilóták műszaki hibát jeleztek, majd megpróbáltak kényszerleszállást végrehajtani, ám a gép végül lezuhant.
Vágólapra másolva!

Műszaki hibát jeleztek az irányítótoronynak annak az iráni repülőgépnek a pilótái, amely vasárnap este zuhant le hétszáz kilométerre a fővárostól, Teherántól.

A legfrissebb hírek szerint 77 halottja és 26 sérültje van a szerencsétlenségnek - közölte az iráni állami televízió a rendőrségre hivatkozva. Egy ember eltűnt. Az ISNA hírügynökség hasonló mérleget közölt a szállítási és útügyi minisztériumra hivatkozva, azzal a különbséggel, hogy két eltűntről számolt be.

A tárca válságbizottságának vezetője szerint a járaton 105-en voltak, 94 utas és 11 főnyi személyzet. Korábban ellentmondó hírek láttak napvilágot arról, hogy hányan voltak a gépen, mennyien élték túl a szerencsétlenséget, és a gép típusáról is téves adat jelent meg.

A pilóták megpróbáltak kényszerleszállást végrehajtani, de a rossz idő miatt elsőre nem sikerült, és amikor újra próbálták, akkor a gép lezuhant egy mezőgazdasági területen. A Boeing 727-es darabokra tört, de nem gyulladt ki, és robbanás sem történt. A mentést nehezítette az erős havazás, és a mentőközpont szerint köd is volt a térségben.