Emberölés miatt bíróság elé kell állnia Michael Jackson orvosának

Vágólapra másolva!
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt pert indítanak Michael Jackson orvosa, Conrad Murray ellen. Így határozott az előzetes meghallgatást levezető bíró, akinek azt kellett eldöntenie, van-e elég bizonyíték az orvos ellen ahhoz, hogy tárgyalást tartsanak.
Vágólapra másolva!

Bíróság elé kell állnia Michael Jackson magánorvosának, mégpedig gondatlanságból elkövetett emberölés miatt - döntött helyi idő szerint kedden a hat napig tartó előzetes meghallgatást levezető bíró Los Angelesben. A Jackson-család tagjai üdvözölték az ítéletet.

Az ügyészek azzal vádolják az orvost, hogy ő adta a halálos adag altatót egyéb nyugtatókkal keverve Jacksonnak, majd nem tudta biztosítani megfelelő ellátását. Az 57 éves orvos továbbra is azt állítja, hogy nem bűnös. Ha a bíróság ennek ellenkezőjéről dönt, négy év börtönt is kaphat - írja a BBC.

Az előzetes tárgyaláson Michael Pastor bíró szerint bebizonyosodott, hogy Murray el akarta titkolni, milyen gyógyszereket adott be a sztárnak közvetlenül a halála előtt, és hogy magára hagyta páciensét az erős műtéti altató beadása után.

Két orvos szakértő is azt állítja, hogy az orvos megsértette szakmája szabályait, amikor kizárólag kórházi körülmények között használható propofolt adott be Jacksonnak, majd ezután nem biztosított megfelelő felügyeletet. Murray azt állítja, hogy Michael Jackson saját magának adta be az utolsó gyógyszeradagot, de az orvos szakértők szerint Murray ettől függetlenül emberölést követett el.

Conrad Murraynek, akinek kaliforniai működési engedélyét is bevonták, január 25-én kell megjelennie a törvényszék előtt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a múlt héten kezdődött előzetes meghallgatás még nem per volt, csak annak kötelező előjátéka, amely azt feszegeti, hogy az énekes halála gondatlanságból elkövetett gyilkosság, vagy szerencsétlen baleset volt-e. Az ügyészség feladata ilyenkor az, hogy meggyőzze a bíróságot, elég bizonyítéka van Jackson gyilkossággal vádolt orvosa ellen, és hogy emiatt érdemes megindítani ellene a pert.