Eltemetik a 9/11-én született arizonai áldozatot

Christina Taylor Green temetése,  a kilenc éves lány volt az egyik áldozata a Gabrielle Giffords képviselő elleni merényletnek
Vágólapra másolva!
Csütörtökön tartják annak a kilencéves kislánynak a temetését, aki az egyik halálos áldozata volt a szombati arizonai lövöldözésnek, amelynek célpontja egy amerikai politikusnő volt. A lány épp 2001. szeptember 11-én, a terrortámadások napján született.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön temetik az első áldozatát a szombati arizonai lövöldözésnek, amelyben súlyos sérülést szenvedett Gabrielle Giffords képviselő. Elsőként a kilencéves Christina Taylor Green temetését tartják, akiről hosszan megemlékezett Barack Obama elnök is szerdai gyászbeszédében.

A kislány épp a kilenc évvel ezelőtti terrortámadások napján, 2001. szeptember 11-én született. Obama a beszédben emlékeztetett arra, hogy a kislány szerepelt a Faces of Hope (A remény arcai) című könyvben, amelyben azt az ötven gyermeket mutatták be, akik a merényletek napján születtek.

Szülei pedig korábban beszéltek arról, hogy a lányuk is tudatában volt annak, hogy egy különleges napon született. Obama beszélt arról, hogy kiváló tanuló volt, és táncórákra járt.

Az orvosok közben arról számoltak be, hogy javul Giffords képviselő állapota. A politikusnak átment az agyán a golyó, de túlélte, és az orvosok szerint már megkezdték fizikoterápiás kezelését. Különösen biztatónak tartják, hogy a nő reagált arra a kérésre, hogy emelje fel a lábát.

A támadó egy Jared Loughner nevű 22 éves férfi volt, akit a rendőrség őrizetbe vett. A hatóságok szerint a férfi célpontja Gabrielle Giffords képviselő volt, de a pontos indítékát nem tudni. Ismerősei szerint a férfi zavaros gondolkodású, és már tizenévesként jól bánt a fegyverekkel. Részletek a támadóról ebben a cikkünkben.