Tapizás miatt gyanúsítják a Diana hercegnővel barátkozó szerzetest

Vágólapra másolva!
Négy szerzetest vizsgálnak szexuális zaklatási ügyek miatt egy patinás brit katolikus iskola oktatói közül. A Benedek-rendi szerzetesek egyike, Diana hercegnő egykori bizalmasa, az iskola korábbi igazgatója.
Vágólapra másolva!

Szexuális zaklatás miatt vizsgálnak négy Benedek-rendi szerzetest, akik Nagy-Britannia egyik legelismertebb római katolikus iskolájában, a Donwside Schoolban tanítottak - jelentette a BBC. A zaklatásban érintett az iskola több korábbi tanulója. A Somerset grófságban található iskolát a 27 tagú, Benedek-rendi Downside apátság üzemelteti. Aki ide szeretné járatni gyerekét, annak évente 25 ezer font (8,2 millió forint) tandíjat kell leszurkolnia.

Leo Maidlow downside-i főapát szerint régi dolgok miatt érték vádak a szerzeteseket, van köztük 25 évvel ezelőtti ügy is, de a jelenleg iskolában tanuló gyerekek közül senki sem érintett. A négy érintett szerzetes önkéntesen visszavonult hivatása gyakorlásától.

A BBC szerint mind a négyüket nyomozók hallgatták ki. Egyiküket letartóztatták, a helyi rendőrség szerint egy évekkel ezelőti zaklatási ügy miatt, de óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. "A másik három esetében nincs bizonyíték semmilyen állítólagos bűncselekményre" - idézte a rendőrséget a BBC.

A Daily Mail szereint az egyik gyanúba keveredett szerzetes az iskola korábbi igazgatója, a katolikus rádióműsorairól is ismert Anthony Sutch, aki a néhai Lady Diana bizalmasa és szellemi mentora volt, és aki régi barátságot ápolt Kamilla, Károly herceg brit trónörökös feleségének előző férjével, Andrew Parker Bowles-szal. Sutchot azzal gyanúsítják, hogy 14 évvel ezelőtt megfogdosott egy fiatalkorút.