Leállt a magasban egy felvonó egy amerikai sípályáján

Vágólapra másolva!
Műszaki hiba miatt leállt egy felvonó egy amerikai sípályán a hétvégén. Több mint nyolcvan ember rekedt a magasban, köztük több gyerek is. Senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Több mint nyolcvan ember, köztük sok gyerek rekedt a magasban az Ohio állambeli Chesterland egyik hegyvidéki sípályáján, amikor műszaki okok miatt leállt egy felvonó mintegy kilenc méterrel a föld felett - jelentette a CBS. A síelőket kötélhágcsókkal menekítették ki.

Az amerikai televízió beszámolója szerint az embereknek órákat kellett fagyoskodniuk a hidegben, mire a segítség megérkezett. Addig is kézmelegítőket és takarókat kaptak, amelyek melegen tartották őket. Lent orvosok várták őket. Elsőként a gyerekeket vizsgálták meg, mert fagyási sérülésektől tartottak, de szerencsére senkinek nem esett baja.

A szakemberek egyelőre még vizsgálják, hogy mi okozhatta a felvonó meghibásodását. A pálya üzemeltetője szerint a síelőknek és a snowboardosoknak nem kellett attól tartaniuk, hogy lezuhannak, illetve, hogy a lift kisiklik, mint ahogyan ez megtörtént az elmúlt hónapban Mainben. A sícentrum a történtek ellenére tovább üzemel. Az eset a pálya többi hat liftjére nem volt befolyással. A szerelők már végzik a szükséges javításokat, hogy minél hamarabb ismét üzembe tudják állítani - tette hozzá George Shaffer.