Már két halálos áldozata van idén a H1N1-vírusnak Romániában

Vágólapra másolva!
Már két ember vesztette életét H1N1 miatt Romániában az idén. Az egyik áldozat egy 60 éves férfi, a másik egy 29 éves nő. Mindketten ugyanabban a kelet-romániai városban éltek. A vírus további két embert is megfertőzött a településen, az ő állapotuk azonban kielégítő.
Vágólapra másolva!

Már ketten haltak meg az idén H1N1-vírus miatt Romániában. Korábban a kelet-romániai Jászvásár városban egy 60 éves férfi veszítette életét. Az idős embernek más súlyos betegségei is voltak. A vírus tüneteit már decemberben észlelte magán, miután hazatért Egyiptomból. Legutóbb pedig egy 29 éve nő halt meg H1N1 miatt ugyanabban a városban. A fiatal hölgyet kórházban ápolták már egy ideje, mert a vírus miatt súlyosbodtak a korábban már meglévő krónikus betegségei.

A Iasi megyei tisztiorvosi szolgálat közölte, hogy a kelet-romániai városban további két személyt is megfertőzött a vírus. Egyikőjük egy 34 éves nő, aki nemrég tért haza Olaszországból, a másik pedig egy 30 éves férfi, aki a romániai városban fertőződött meg a betegséggel. Állapotuk kielégítő, csak a nőt ápolják kórházban. Romániában tavaly a téli influenzaszezonban több mint százan haltak meg az új influenza következtében.