Vágólapra másolva!
Tizenhat órán át feküdt a föld alatt egy brazil férfi, akit sárlavina temetett maga alá Brazíliában, de a mentőcsapatoknak élve sikerült kiemelniük a sár és murva alól.
Vágólapra másolva!

Sárlavina temetetett maga alá egy férfit Brazíliában. Miután a házát is elsodorta a földcsuszamlás, a férfi négy méterrel a föld alá került, és tizenhat órát töltött ott. A mentőcsapatoknak végül élve sikerült kimenteniük.

Brazíliában a legfrissebb adatok szerint már 655 áldozata van az áradásoknak és földcsuszamlásoknak. Az ország történetének legsúlyosabb természeti katasztrófájában 1500 ember vesz részt a mentésben - a katonaság, a légierő, a rendőrség és a tűzoltóság tagjai.


A brazil elnök eközben háromnapos gyászt rendelt el az országban és hozzátette: a halottak száma még tovább nőhet, hiszen vannak még olyan területek, amelyeket csak most, hat nappal a tragédia után tudtak elérni.

A 655 halott mellett 120 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván: a mentőalakulatok szerint szinte kizárt, hogy élve kerüljenek elő a sártengerből.