Japán pornóval töltötték meg egy kínai rendőrőrs blogját

Vágólapra másolva!
Egy japán pornószínésznő követésére állt rá egy kelet-kínai város rendőrségének blogja, miután a rendőrök szerint valaki feltörte a frissen indított oldalt. A rendőrök két hétig próbálták visszaszerezni blogjukat, így mire az első rendőrségi közleményt sikerült kitenni rá, a mikroblognak már 5000 fős követőtábora volt.
Vágólapra másolva!

Pornóbotrányba keveredett egy városi rendőrség Északkelet-Kínában, miután kiderült, hogy a közpénzből fenntartott internetes rendőrségi mikroblogjukon kizárólag egy japán pornószínésznőről szóló anyagok találhatóak - írja a Globo Times című kínai napilap. A Pekingtől mintegy 350 kilométerre keletre található tengerparti város, Dalian rendőrsége két hete indított mikroblogot, amelyen csak kedden jelent meg az első valóban rendőrségi jellegű felhívás. Előtte minden bejegyzés Aoi Sora pornószínésznő életéről és a hozzá kapcsolódó eseményekről szólt.

A pikáns rendőrségi blogot a lap szerint mintegy 5000 ember olvasta. Ez ugyan töredéke a japán pornósztár novemberben indult saját mikroblogjának, amelyet 950 ezer rajongó követ, de rendőrségi bloghoz képest szép szám. A Globo Times cikke szerint ugyanakkor az olvasók egy része élesen kritizálták a rendőrséget, amiért nem rendeltetésszerűen használta a blogot: "Azért csinálták ezt, hogy Aoi Sorát követhessék? Ugyan már, a rendőrök otthon is nézhetik őt!" - idézett a lap egy felháborodott felhasználót.

A botrányba keveredett rendőrség azzal védekezett, hogy a mikroblogot ismeretlenek feltörték, és így a rendőrök keddig nem is tudtak belépni a saját blogjukra. Emiatt nem is tudták megakadályozni a hackert abban, hogy kínos anyagokat töltsön fel a rendőrségi oldalra. "A blog még új, és van vele némi problémánk" - nyilatkozták az eset után.