Eltemették az öccsét élete árán megmentő ausztrál fiút

Vágólapra másolva!
Ausztráliában eltemették azt a 13 éves fiút, aki élete árán mentette meg az öccsét, amikor az árvíz körülzárta az autójukat- írja az Independent című brit lap. Jordan Rice-ról hősként írt a világsajtó, miután lemondott arról, hogy őt mentsék ki elsőként a kocsiból, noha nem tudott úszni, és félt a víztől.
Vágólapra másolva!

Az édesanyja mellé temették Jordan Rice-t, azt a tizenhárom éves fiút, aki az életét áldozta azért, hogy az öccsét megmentse az árvíztől Ausztráliában. A szertartáson a fiú apja és öccse mellett több mint 350 gyászoló vett részt - írja az Independent című brit lap.

Toowoomba városban az anya és két fia egy olyan területen akart autójukkal átmenni, ahol kerékig állt a víz. A kocsi motorja azonban leállt, az édesanya ekkor a segélyhívón kért segítséget, mert mást nem tudott elérni, ugyanis nem volt pénz a telefonján. A telefonközpontos azt mondta, hogy maradjanak a helyszínen, de közben az emelkedő víz a kocsi tetejére kényszerítette a családot. Az apa később azt állította, hogy nem érkezett segítség, sőt, sokáig azok sem segítettek, akik látták a víz által körbezárt családot.

A történet bejárta a világsajtót, több lap címlapon közölte a fiú fényképét és számolt be a hőstettéről.

A Queensland északkeleti részén pusztító árvíz a hatalmas állam kétharmadát érintette, és harmainc ember halálát okozta. Ausztráliában azóta is nagy területet borít víz. Victoria államban újabb családoknak kell elhagyniuk az otthonukat a fenyegető áradás miatt.