Önmagáról mintáz játékbabát Putyin állítólagos barátnője

Alina Kabajeva, egykori tornász, orosz országgyűlési képviselő
Vágólapra másolva!
Gyerekeknek népszerűsítené a sportot egy saját arcképére formált játékbabával Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök állítólagos barátnője, aki egykori olimpiai bajnokként most Putyin pártjának parlamenti képviselője. Alina Kabajeva "Alina-babája" még csak a szabadalmi hivatalnál jár, de a hírét máris felkapta a sajtó.
Vágólapra másolva!

Saját játékbabát készít magáról a 27 éves orosz parlamenti képviselő, Alina Kabajeva, akit az orosz sajtóban köröző pletykák Vlagyimir Putyin miniszterelnök "barátnőjeként" tartanak számon. A 2004-es sidney-i olimpián ritmikus gimnasztikából aranyérmet szerző, egykori sportoló a magát ábrázoló "Alina-babával" az orosz gyerekeket akarja sportsikerekre inspirálni - írja a brit Telegraph.

A baba levédését már kérvényezték is a szabadalmi hivatalnál, jelenleg válaszra várnak. Kabajeva szóvivője közölte, hogy a baba végső kialakítása még nem készült el, a projekt még "kezdeti stádiumban van". Szerinte Kabajeva a babákat egy gyerekeknek rendezett gimnasztika-versenyen akarja kiosztani az ifjú orosz sportolóknak.

Kabajeva saját sportolói karrierjét már egy ideje politikai pályára cserélte, jelenleg Putyin miniszterelnök pártjának képviselője az orosz parlamentben. Nincs semmi bizonyíték rá, hogy ő és az 58 éves kormányfő valaha is romantikus kapcsolatba kerültek, és az ilyen pletykákat Putyin és Kabajeva is határozottan tagadja. A róluk szóló pletykát még 2008-ban indította el egy orosz milliárdos médiamogul, Alekszander Lebegyev lapja, amelyet azóta az üzletember megszüntetett, mert szerinte nem volt "gazdasági siker".